Kulissien takana

Palaa edelliselle sivulle

Tulossa keväällä 2013

Julkaistu: 20.2.2013 21:00 | Kirjoittanut: OTN

Oulun Työväen Näyttämön kevään 2013 esitys poikkeaa hieman muista OTN:n esityksistä ja siksi sitä kutsutaan myös Pajan nimellä. Ohjelmisto on usein kokeellisempaa kuin OTN:n muu ohjelmisto ja esityskausi on lyhyempi. Pajan harjoituskausi on pitkä, ja näin ryhmän on mahdollista harjoitella muita vuoden esityksiä rauhallisemmalla tahdilla. Pajan ryhmään ovat tervetulleita uudet harrastajat samoin kuin kokeneemmatkin tekijät, ja esitys valitaankin nimenomaan ryhmän perusteella.

OTN-paja esittää Emilia Pöyhösen kirjoittaman ja Marko Pohjanrinteen ohjaaman Leipäjonoballadin. Esitys on komedian keinoja käyttävä draama huono-osaisuudesta, nälästä, köyhyydestä ja näiden seikkojen synnyttämästä häpeästä ja epätoivosta. Ajankohtaiseen aiheeseen tarttuva balladi tarjoaa myös helpotusta ja keinoja selvitä hädästä. Vauhdikas ja satiirinen näytelmä yllättää muodollaan – tarina koostuu erillisistä nopealla tempolla vaihtuvista kertomuksista, mutta sisällöllisesti esityksen sanoma kulkee mukana alusta loppuun asti. Teksti on kantaaottava kuvaus joukkoirtisanomisten, YT-neuvotteluiden, ulkoistamisten ja eriarvoisuuden runtelemasta nyky-Suomesta. ”Toisessa kädessä pikkusiskolla on sininen seteli ja toisessa rypistynyt ruutupaperi. Ruutupaperissa lukee mitä pitää ostaa… Sitten tulee tenkkapoo. – Ei riitä.”

Paja tarjoaa myös yläkoulu- ja lukioikäisille nuorille teatterikoulutuspakettia, johon sisältyy Leipäjonoballadi-esitys, ennakkotehtävämateriaali ja työpajateatterin keinoin toteutettava esityksen
purku esityksen päätyttyä: keskustelua tekijöiden kanssa ja draaman keinoin tapahtuvaa juuri nähdyn esityksen käsittelyä. Keskustelun johdon ja purun hoitaa esityksen työryhmä. Ryhmän vetäjällä on mahdollisuus tulla
seuraamaan esityksen kenraaliharjoitusta ja esitys on hänelle ilmainen. Koululaisryhmille esitystä tarjotaan huokeaan ryhmäalennushintaan. Tarjous on otettu mielenkiinnolla vastaan ja varauksia on jo useampaan esitykseen.

Esitykset:

Ensi-ilta pe 3.5. klo 19
su 5.5. klo 14
ti 7.5. klo19
ke 8.5. klo 12
pe 10.5. klo 19
la 11.5. klo 19

 

Kategoria: Yleinen

Vastaa