Kulissien takana

Palaa edelliselle sivulle

OTN-paja esittää: Tuhopolttajat

Julkaistu: 17.3.2014 18:45 | Kirjoittanut: OTN

Tulossa toukokuussa Oulun Työväen Näyttämölle: Max Frisch – Tuhopolttajat

Suomennos: Pentti Saarikoski

Ohjaus ja sovitus: Marko Pohjanrinne

Tuhopolttajat ovat iskeneet pikkukaupungin rauhaan. Kulkukauppiaiksi naamioituneet rikolliset soluttautuvat kunnon kansalaisten koteihin, asettuvat ullakoille ja toteuttavat hämäriä suunnitelmiaan. Hiusvesitehtailija Biedermann joutuu vaimonsa Babetten ja palvelijansa Annan kanssa kahden tuhopolttajan, Schmitzin ja Eisenringin juonien uhriksi. Kaupungin urheat palomiehet uljaan palopäällikkönsä johdolla partioivat väsymättömästi kaduilla, mutta pystyvät lopulta seuraamaan vain vierestä, kun omahyväiset ja omaa etuaan vartioivat kansalaiset päästävät tuhopolttajat valloilleen ja liekit kylvämään tuhoa.

Tuhopolttajat on sveitsiläisen Max Frischin vuonna 1953 kirjoittama musta komedia, joka tarttuu rankkoihin aiheisiin. Toisen maailmansodan jälkimainingeissa syntynyt tarina haluaa muistuttaa sodan kauhuista ja siitä, ettemme saisi kääntää silmiämme pahalle, etenkin kun paha saattaa seistä aivan nenämme edessä. Teksti herättelee katsojaansa ymmärtämään, että valinnoillamme on seuraamuksensa. Tarinassa on selkeät yhtymäkohdat nykymaailmaamme, jonka monissa kolkissa soditaan tälläkin hetkellä. Olemmeko valmiit luopumaan omasta edustamme, jos se on tarpeen yhteisen hyvän kannalta? Ihminen voi uskotella itselleen kaiken olevan kunnossa, mutta entä kun on tehtävä ratkaisu oikean ja väärän välillä?

Esityspäivät:

pe 2.5. klo 19.00 (ensi-ilta)

su 4.5. klo 14.00

to 8.5. klo 18.00

pe 9.5. klo 19.00

la 10.5. klo 19.00

Esityksen kesto on noin 1 h 30 minuuttia. Sisältää väliajan.

Lippuja myydään Heinähattu ja Vilttitossu -näytelmän lipunmyynnin yhteydessä la 29.3. ja su 30.3. klo 12-14 sekä la 5.4. ja su 6.4. klo 12-14. Lipunmyynti avoinna myös Tuhopolttajien näytöspäivinä kaksi tuntia ennen näytöksen alkua. Lippujen hinnat 13/11/8€. Ryhmälippuvaraukset ja -tiedustelut liput@otn.fi.

Koululaisryhmille esitykseen kuuluu maksuton työpaja sekä opettajalle toimitettavat tehtäväpaketit. Lisätietoja kouluyhteistyöstä Miili Wongilta miiliwong@hotmail.com.

Kategoria: Yleinen

Vastaa