Kulissien takana

Palaa edelliselle sivulle

Kohti uutta toiminnan vuotta!

Julkaistu: 27.12.2012 12:19 | Kirjoittanut: OTN

Kuva: Mari Kurkimäki

Perjantai 21.12.12 oli upea päivä. Kokoonnuimme isolla porukalla yhdessä juhlimaan 110-vuotiasta Oulun Työväen Näyttämöä Artteli-saliin kasarmille Intiöön. Järjestelyt olivat upeat. Siitä suuri kiitos koko edelliselle johtokunnalle: Mari, Anna, Eevu, Limppu, nyt muutamia puuhanaisia mainitakseni. Pihatulet ja kyltit johdattivat juhlapaikalle, kun taksilla kurvasimme pihaan. Pakkanen nipisteli poskia ja sisään kiiruhdettiin lämpöiseen tunnelmaan. Naisten puvut kilpailivat upeudellaan. Pöytiin jakauduttiin rennoissa merkeissä, ja puheensorina ja naurun käkätys kaikui salissa. Edellisen johtokunnan puheenjohtaja, nykyinen varapj, Mari Kurkimäki piti koskettavan puheen, joka sai valtaisat aplodit, saattoipa jopa silmäkulmakin kostua, ainakin allekirjoittaneella. Aika pian päästiin tietenkin syömään ja ruoka oli todella makoisaa ja sitä oli riittävästi.

Ruuan jälkeen nähtiin Eeva-Maria Kauniskankaan koostama vaikuttava ja perusteellinen historiakatsaus pitkän ja kunniakkaan teatterimme menneisyyteen. Oulun Työväen Näyttämö on ollut todella merkittävä tekijä Oulun ja jopa koko Suomen teatterimaailmassa. Työväen harrastuneisuus ja suomen kielen ja suomalaisten näytelmien esiintuominen on ollut tärkeällä sijalla historiassamme. On arvokasta saada jatkaa tätä perinnettä. Mikäli aivan oikein muistan, niin taisi ensimmäinen puheenjohtajakin olla nainen, eli silläkin saralla olemme olleet edelläkävijöitä.

Historiakatsauksen jälkeen kahvittelimme, ja yllättäen puheensorina ja naurun käkätys jatkui entistä äänekkäämpänä. Heimovirran Juhan mieletön kuvakavalkadi viidentoista vuoden ajalta ansaitsee ehdottomasti erityismaininnan. Hovikuvaajamme on ottanut meistä 15 000 kuvaa näiden vuosien aikana! Serkosalmen Ernolla oli hauska yllätys takahuonejorinoista erään farssin aikana – semmoista se on – piruilua ja meikkailua, ellei jopa sanallista miekkailua ennen showta.

Tästä on hyvä jatkaa uudelle vuodelle 2013, näillä eväillä ei voi epäonnistua – sinnikästä yritystä ja yhteishenkeä ja valtava määrä lahjakkuutta!
Ruotuun astuvana puheenjohtajana toivotan onnellista, uutta ja aivan mahtavaa 111. vuotta Oulun Työväen Näyttämön harrastajille ja katsojille.

– Minna Kuusisto

Kategoria: Yleinen

Vastaa