Kulissien takana

Palaa edelliselle sivulle

Kevät Hömpstadissa

Julkaistu: 9.3.2015 16:49 | Kirjoittanut: OTN

 
Hömpstad on Vinskin kotikaupunki, ja Vinski on teatterimme tämän kevään nimihenkilö. Kaupunki on sellainen, jossa puhutaan tarpeettoman paljon silakan hinnasta sekä vuokrista ja  siitä, että kukkakaupan rouvan ei olisi pitänyt mennä uusiin naimisiin. Hömpstadissa asuu myös tyynykerhon tätejä, pihkaantuneet herra Varpunen ja opettajatar, sekä kelju herra Pumpman. Sieltä löytyvät myös  puhuva harakka Vinsentti ja salaperäinen apteekkari, joista tulee Vinskin ystäviä. Matka Hömpstadiin alkoi marraskuussa, kun halukkaat matkustajat ilmoittautuivat ohjaaja Marko Pohjanrinteelle. Alunperin kahdestakymmenestä kiinnostuneesta lähtijästä muotoutui kahdeksan näyttelijän työryhmä Oulun Työväen Näyttämön tämän kevään Paja-ryhmään.

 

”Kaikki on vielä hakusessa ja sekavaa, saa ollakin”

 

Kohtausharjoitukset ovat tällä hetkellä työn alla, asemia ja kulkusuuntia haetaan. Repliikkejä muistellaan… Lavalle voi halutessaan kuvitella fiinin hattukaupan ikkunan tai apteekkarin myyntipöydän. Vinsentille harakkapuvun, ja miksei voi kuvitella myös Vinskin jo näkymättömäksi, sillä ranskalainen näkymättömyyspulveri on tehokasta ainetta! Harjoitukset alkavat alkulämmittelyillä, joissa rentoudutaan ja ryhmäydytään. Useiden alkuharjoitusten tehtävä on myös pedagoginen. Eräässä  harjoituksessa liikettä ja ääntä suurennetaan lumipalloefektillä, tarkoituksena opetella tekemään ”isosti” niinkuin tämän kappaleen tyylilajiin kuuluu, sillä nyt ei olla realistisen draaman maailmassa. Tärkeää on myös oppia kohtaamaan vastanäyttelijä ja tekemään töitä tämän kanssa lavalla, pariharjoitukset antavat hyvää tuntumaa kohtauksissa toimimiseen. Alkulämmittelyihin saavat ottaa osaa ohjaajan lisäksi myös muut kulisseissa työskentelijät kuten esimerkiksi maskeeraaja ja tekniikkaihmiset sekä ”allekirjoittanut” apulaisohjaaja.

 

Toukokuussa eli tarkemmin 2.5. klo 14.00 on ensi-illassa Upseerinkadulla Aapelin ”Koko kaupungin Vinski”, joka esittelee Hömpstadin kaupungin koko komeudessaan ja sen hilpeän henkilögallerian. Jos teillä on katsomossa yhtä hauskaa kuin meillä harjoituksissa, siinä tapauksessa poistutte esityksestä vatsalihakset kipeinä! Näytelmä on koko perheelle ja ikäsuositus yli 5-vuotiaille.

 

Anna Raudaskoski

.

Kategoria: Yleinen

Vastaa