Kulissien takana

Turvallisesti teatteriin!

Julkaistu: 2.2.2022 17:31 | Kirjoittanut: OTN

Tässä alla koottuna turvajärjestelyt Oulun Työväen Näyttämön esityksissä kevätkaudella 2022

Tulettehan ajoissa, viimeistään puoli tuntia ennen esityksen alkua paikalle, jotta esityksen alku ei myöhästy. Pidäthän riittävästi etäisyyttä muihin katsojiin.

 • Yleisölle on vahva maskisuositus
 • Katsomon paikat on numeroitu ja jokaiselle on osoitettu istumapaikka
 • Käsidesiä on tarjolla ovella sisäänkäyntiä vastapäätä, kanttiinissa sekä narikassa, ja wc:ssä on normaali mahdollisuus pestä kädet saippualla.
 • Narikan käyttö ja maksu on vapaaehtoinen.
 • Näytöksessä ei ole väliaikaa eikä kanttiinitarjoilua
 • Narikassa on pleksit lisäsuojan antamiseksi.

Pyrimme toimimaan THL:n, STM:n, Pohjois-Pohjanmaan aluehallintoviraston ja Oulun kaupungin tartuntataudeista vastaavan lääkärin antamien ohjeiden puitteissa, jotta näytökseen tuleminen olisi mahdollisimman turvallista.

Asiakkaan sairastuessa teatteri ei korvaa lipun hintaa, mutta jos esitys joudutaan perumaan, lipun hinnan saa takaisin.

Toivomme asiakkaittemme olevan vastuullisia ja tulevan vain terveenä näytöksiin.

Kategoria: Yleinen Jätä kommentti

ROSVO JA POLIISI ILMESTYVÄT OULUN TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖLLE

Julkaistu: 15.12.2021 21:28 | Kirjoittanut: OTN

ROSVO JA POLIISI ILMESTYVÄT OULUN TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖLLE

Lennokasta ilkamointia ja yllättäviä satueläinkohtaloita!
Teatterissamme useita lystikkäitä komedioita ja farsseja ohjannut Markus Packalén suuntaa nyt touhukkaat näyttämöpuuhansa lapsille. Joku sanoo varmasti, että kyllä se on yhtä farssia tämäkin!
Markus Packalén toimi joskus aikojen aamuna Oulun kaupunginteatterissa (1979 – 1985) teatterinjohtajana. Suomen teattereita ohjaajana ja johtajana kierrettyään hän on oululaissyntyisen vaimonsa viemänä päätynyt asumaan Ouluun, ja tekee vielä eläkkeelläkin teatteria, kun ei lopettaakaan osaa.

Nyt työn alla on lapsille suunnattu vauhdikas näytelmä Rosvo ja poliisi, jonka hän alun perin kirjoitti ja ohjasi Lahden kaupunginteatterille (1997) ollessaan siellä ohjaajan ja musiikkiteatterituottajan toimessa. Näytelmä oli menestys, ja sitä esitettiin hiukka vajaa 100 kertaa täysille katsomoille. No, katsomo oli kyllä teatterin pienin Aino- näyttämö …
Ohjaajan lisäksi näytelmän tekoon osallistuu innostunut joukko Työväen Näyttämön tekijöitä näyttämöllä, musiikissa, äänissä, ja monessa muussa tehtävässä. Tuttuja tekijöitä ja myös uusia säkenöiviä kasvoja, käsiä jalkoja sekä pohtivia, ääntäviä ja ompelevia teatterin taitajia.

Näytelmä Rosvo ja poliisi sopii perheen pienimmille, aivan tarhaiästä lähtien. Tekijöiden mielestä sen äärellä aika ei käy pitkäksi – ei isälle eikä äidillekään. Lastentarhanopettajista puhumattakaan.

Mitä näytelmässä tapahtuu?
Onko siinä juoni – vai onko se jotain ihme taidetta … Ei teatterissakaan aina osata valmistautua yllättäviin tapahtumiin. Tänään piti olla teatterissa siivouspäivä, mutta kaikki ei sujunut niin kuin oli suunniteltu. Ei tosiaankaan! Eihän mitenkään tiedetty, että juuri kun ansioitunut siistijämme Sanna Sumu oli saamassa suuren urakkansa päätökseen – näyttämölle tupsahtaakin ihan ilmielävä rosvo. Eikä siinä vielä kaikki! Pian rosvo saa jälkeensä poliisin – eikä vain yhtä vaan kaksi! Sen sijaan, että Iin Osuuspankista salkullisen seteleitä ryöstänyt rosvo saataisiin heti kiinni – paikalle tupsahtaakin lisää outoja tyyppejä. Tässä käytetään sanaa tyyppi, koska näyttää ilmeiseltä, että he eivät ole ihmisiä.
Karhuemo on ilmiselvä satuolento, Ilkkuviikarilla on vetoavain selässä ja on siis taatusti vieterilelu. Asioita ratkomaan paikalle toivotaan Aladdinin taikalampun henkeä, mutta paikalle saapuukin Pelin Henki. Hän ei ole edes lukenut tuhannen ja yhden yön satuja, koska yrittää myydä meille käytetyn ajokin, joka ei tosiaankaan ole lentävä matto…
Näytelmässä etsitään karkuteillä olevaa rosvoa, mutta teatterissa kun ollaan asiat pian suistuvat mielikuvituksen kiemuraisille poluille. Kaksi poliisia jahtaa rosvoa, mutta jahtiin liittyvät niin lempeän äidillinen satueläin Karhuemo kuin vallaton vieterilelu Ilkkuviikarikin. Pian perustetaan rosvojahtiin etsintäpartio, joka rytmikkäästi steppaillen syöksyy suorittamaan yllätyksiä täynnä olevaa tehtäväänsä. Jos on ihmisillä pulmansa niin on mielikuvitusolennoillakin taakkansa. Karhuemo on eksynyt omasta sadustaan, ja vieterilelulta viedään koti – laatikko, josta hän on tottunut esiin ponnahtamaan.

Markus Packalén, miksi kirjoitit tällaisen näytelmän?
Näytelmä sekoittaa vauhdikkain ja humoristisin kääntein todellisuutta ja fantasiaa. Mielikuvituksella on asiaa meille kaikille. Ilman mielikuvitusta ja fantasiaa olisivat kaikki suuret keksinnöt jääneet syntymättä. Mielikuvitus on myös suuri voima, joka ohjaa meidät onnelliseen kasvuun kohti onnellista aikuisuutta. Toiveita ja mielikuvia pohtiessamme löydämme myös sen polun, joka meidän itse kunkin askelille parhaiten sopii. Jos näytelmällä olisi kasvatuksellinen päämäärä, se voisi kuulostaa jotenkin tuon kaltaiselta. Mielikuvitus ei ole mikään todellisuudesta irrallinen kangastus, vaan sen pitäisi kulkea mukana jo aamiaispöydästä lähtien. Näytelmä ei opeta mitään, mutta onnistunut se on, jos se pystyy innostamaan lasten mielikuvitusta. Hyvä on aikuistenkin muistaa, miten tärkeää sen olemassaolo on. Mielestäni on tärkeätä, että lapsille osoitetaan, että elämän jännittäviin ja mieltä liikuttaviin kokemuksiin on muitakin ikkunoita kuin puhelimen ja tabletin näyttö. Paperisivuisten kirjojen ohella yksi sellainen on teatterin tarinoita avaava näyttämö.

Kategoria: Yleinen Jätä kommentti

Valoa horisontissa! Lipunmyynti alkaa 1.9.

Julkaistu: 27.8.2021 7:30 | Kirjoittanut: OTN

Sosiaali- ja terveysministeriön uuden ohjeistuksen mukaan pienen tartuntariskin yleisötilaisuuksissa turvavälin voi lyhentää metriin. Olemme tarkistaneet asian myös Oulun kaupungin tartuntataudeista vastaavalta lääkäriltä, ja voimme järjestää teatteriesityksen turvallisesti siten, että seurueiden väliin jätetään metrin turvaväli. Nämä ohjeistukset mahdollistavat lipunmyynnin aloittamisen 1.9.2021 osoitteessa https://www.netticket.fi/sukuvika-oulu

Tässä alla vielä koottuna turvajärjestelyt Oulun Työväen Näyttämön esityksissä syyskaudella 2021

 • Seurueiden välillä on 1 metrin turvaväli, ja käytössä on maksimissaan 75% katsomopaikoista. Yleisö pääsee katsomoon jo puoli tuntia ennen esityksen alkua.
 • Käsidesiä on tarjolla ovella sisäänkäyntiä vastapäätä, kanttiinissa sekä narikassa, ja wc:ssä on normaali mahdollisuus pestä kädet saippualla.
 • Kanttiinista on mahdollisuus tilata väliajalle valmiiksi kahvit, jotka laitetaan numeroituihin pöytiin aulaan ja ylätasanteelle.
 • Kanttiini on auki myös väliajan, ja toivomme katsojilta vastuullisuutta pitää turvavälit jonossa ja lämpiössä.
 • Narikan käyttö ja maksu on vapaaehtoinen, mutta takit on mahdollista ottaa myös saliin.
 • Oulun Työväen Näyttämön esityksissä yleisölle suositellaan kasvomaskia. Mikäli jostain syystä ei maskia voi pitää, huolehdi turvaväleistä ja käsihygieniasta.
 • Väliaika kestää 15 minuuttia, joten aulassa ei tule liian pitkää aikaa altistumiseen. Väliajaksi on mahdollista myös jäädä katsomoon omalle paikalle.
 • Henkilökunnalla on maskit asiakaspalvelutilanteissa, ja kanttiinissa ja narikassa on pleksit lisäsuojan antamiseksi.

Pyrimme toimimaan THL:n, STM:n ja Oulun kaupungin tartuntataudeista vastaavan lääkärin antamien ohjeiden puitteissa, jotta näytökseen tuleminen olisi mahdollisimman turvallista.

Asiakkaan sairastuessa teatteri ei korvaa lipun hintaa, mutta jos esitys joudutaan perumaan, lipun hinnan saa takaisin.

Toivomme asiakkaittemme olevan vastuullisia ja tulevan vain terveenä näytöksiin.

Tervetuloa teatteriin!

Kategoria: Yleinen Jätä kommentti

Sukuvika harjoitukset täydessä vauhdissa – odotamme lipunmyynnin alkamista!

Julkaistu: 24.8.2021 21:01 | Kirjoittanut: OTN

Oulun Työväen Näyttämöllä on syksyn harjoituskausi taas täydessä vauhdissa. Sairaalamaailmaan sijoittuvan farssin lavastus on pystytetty ja näyttelijämme harjoittelevat ohjaaja Markus Packalénin ohjauksessa jopa 17,5 tuntia viikossa, jotta pääsemme tuottamaan teille jälleen kunnon selkäkeikkanauruja lokakuussa!

Tällä hetkellä Oulun kaupungin ohjeistuksen mukaan sisätiloissa turvavälin täytyy olla kaksi (2) metriä. Tästä syystä Oulun Työväen Näyttämön lipunmyyntiä syksyn farssiin ei ole mahdollista avata. Yritämme saada aikaan mahdollisimman hyvän ratkaisun niin yleisömme kuin teatteritoimintamme mielekkyyden kannalta koskien esityksiämme ja niihin liittyviä yleisörajoituksia.

Me pyrimme huomioimaan katsojamme kaikissa ratkaisuissamme niin hyvin, kuin se on mahdollista. Odotamme malttamattomina, että teatteri- ja kulttuurialan tapahtumia on mahdollista avata nykyistä laajemmille yleisöille.

Teemme parhaamme ja tiedotamme heti, kun lipunmyynti alkaa!
Yli 10 hengen ryhmävarauksia otetaan kuitenkin edelleen vastaan liput@otn.fi

Lisätietoa: Puheenjohtaja Riitta Rusila, OTN, puheenjohtaja@otn.fi

Kategoria: Yleinen Jätä kommentti

Kurkistus kulisseihin – teatteripaja 2021

Julkaistu: 7.4.2021 17:25 | Kirjoittanut: OTN

OTN:n teatteripaja järjestetään 22.-23.5.2021 viikonloppukurssina.

Pitkältä tuntuvan hiljaiselon jälkeen kutsumme teatterin tekemisestä ja OTN:n toiminnasta kiinnostuneita mukaan teatteripajaan. Tämän vuoden paja on suunniteltu erityisesti uusille kasvoille, mutta myös aiemmin tutut naamat ovat tervetulleita. Pajan vetäjinä toimivat johtokunnan jäsenet Riitta Rusila, Natalia Pohjanen ja Anu Levä, joilta löytyy kokemusta monipuolista kokemusta teatterin tekemisestä ja teatteri-ilmaisusta.

Ohjelman runko:

22.5.2021 Lauantai, klo 11-15
– Tutustuminen OTNään, kierros taloon, kurkkaus kulisseihin.
– Leikkiä, improvisaatiota, pikahahmoja, erilaisia harjoituksia itsensä ilmaisusta.
– Tutustutaan tarpeistoon ja maskeeraukseen.

23.5.2021 Sunnuntai, klo 11-15
– Toteutetaan pienryhmissä näytelmä / kohtaus näytelmästä
– päivän lopuksi näytelmän esitys toisille ryhmäläisille.

Kaiken tasoiset ja ikäiset ovat tervetulleita mukaan eikä mitään aikaisempaa kokemusta vaadita.

Tilana harjoituksille käytetään OTN:n teatterisalia Intiössä (Upseerinkatu 4).
Jäsenille paja kuuluu jäsenmaksuun, mutta ei-jäsenille hinta on 30€ ja alle 12-vuotiaille maksu on 5€.
Jäseneksi kannattaa liittyä, silloin saat muutkin jäsenedut, joita jäsenyyteen kuuluu. (Jäsenmaksu 30€, alle 12-vuotiailta 5€)

Ilmoittautumiset sähköpostilla viimeistään maanantaihin 3.5.2021 mennessä.
Sähköpostissa ilmoita nimesi, ikäsi ja oletko OTN:n jäsen tai haluatko liittyä OTN:n jäseneksi vai maksatko vain pajamaksun. Paja järjestetään minimissään 6 hengen ryhmälle. Seuraamme Oulun Kaupungin koronarajoituksia, ja ryhmän maksimikoko määräytyy toukokuussa voimassa olevan ohjeen mukaan.

Kaikki yhteydenotot puheenjohtaja@otn.fi 🙂

Keväisin terveisin
Riitta Rusila
Puheenjohtaja
OTN

Kategoria: Yleinen 1 kommentti

Teatteripaja 2022

Julkaistu: 26.1.2022 17:45 | Kirjoittanut: OTN

Teatteripajassa tutustutaan monipuolisesti teatterin tekemiseen ja näyttelemiseen erilaisten harjoitteiden avulla. Kokeilemme erilaisten hahmojen luomista sekä tutkimme, miten teatterin keinoin voi luovasti ja monipuolisesti ilmaista itseään. Opimme mm. kehollista ilmaisua, äänenkäyttöä sekä esitysten tekemistä. Tutustumme myös improvisaation alkeisiin sekä teatterin eri tyylilajeihin.

Teatteripajan lopuksi valmistamme myös pienimuotoisen esityksen. Esityksen tarkoitus on olla harjoitusluontoinen, jossa pääsemme kokeilemaan opittuja asioita.

Et tarvitse aikaisempaa kokemusta teatterista, koska aloitamme alkeista. Tervetuloa oppimaan teatteritaidetta monipuolisesti hyvässä ja turvallisessa ohjauksessa!
Teatteripajan ohjaa teatteri-ilmaisun ohjaaja Niina Aho.

Pajatunnit pidetään viikoilla 11-16, kokoontuminen 1-2 krt viikossa.

Aikataulu:
ti 15.3. klo 17.30-19.30
ti 22.3. klo 17.30-19.30
ti 29.3. klo 17.30-19.30
ti 5.4. klo 17.30-19.30
la 9.4. klo 11-15
ti 12.4. klo 17.30-20
ti 19.4. klo 17.30-20
pe 22.4. klo 17-20 (”esitys”)

Kurssi on täynnä. Voit ilmoittautua varasijalle sähköpositlla otn@otn.fi. Kerro ilmoittautumisessa nimesi ja puhelinnumerosi. Teatteripaja on tarkoitettu yli 15-vuotialle. Noudatamme alueen rajoituksia pajan osallistujamäärässä. .

Tilana harjoituksille käytetään OTN:n teatterisalia Intiössä (Upseerinkatu 4).
Jäsenille paja kuuluu jäsenmaksuun, mutta ei-jäsenille hinta on 30€.
Jäseneksi kannattaa liittyä, silloin saat muutkin jäsenedut, joita jäsenyyteen kuuluu! (Jäsenmaksu 30€, alle 12-vuotiailta 5€)

Kategoria: Yleinen Jätä kommentti

Rosvo ja poliisi ensi-ilta 19.2.

Julkaistu: 4.1.2022 19:17 | Kirjoittanut: OTN

Rosvo ja poliisi takaa-ajonäytelmän ensi-ilta siirtyy. Rajoitusten vuoksi aikuisten harrastaminen on tauolla ja siitä johtuen ensi-ilta siirtyy kahdella viikolla eteenpäin. Näytelmä saa tämänhetkisen tiedon mukaan ensi-iltansa lauantaina 19.2.2022. Liput ovat myynnissä osoitteessa www.netticket.fi

Kategoria: Yleinen Jätä kommentti

OTN syksyn näytöksiin lisää paikkoja

Julkaistu: 29.9.2021 22:11 | Kirjoittanut: OTN

Pohjois-Pohjanmaa on palannut koronaepidemian perustasolle. Uusien suositusten myötä voimme vapauttaa loputkin katsomopaikoistamme myyntiin! Näin ollen sinulla on nyt oiva mahdollisuus saada liput jopa ensi-iltaan. Ensi-iltaan vapautuneet paikat myynnissä nyt osoitteessa netticket.fi/sukuvika-oulu

Huolehdimme edelleen teatteritilojen turvallisuudesta. Käsidesiä on saatavilla teatterin lämpiössä useissa pisteissä ja toivomme asiakkaiden noudattavan turvavälejä. Teatteriin on turvallista tulla. Jos tunnet olosi kipeäksi, jääthän kotiin.

Päivitetyt koronaohjeemme löytyvät www.otn.fi

Kategoria: Yleinen Jätä kommentti