Hupisaarten kesäteatteri

SEURAAVA ENSI-ILTA JUHANNUSAATTONA 2019. Uusi katettu kesäteatteri on nyt valmis!
Purettu kesäteatterirakennus valmistui vuonna 1987, Pekka Lukkaroisen suunnittelemana. Katsomo jakautui pääkatsomoon sekä kahteen sivukatsomoon, sivukatsomot käytössä lavasteita varten. Ennen vuotta 1987 kesäteatterin virkaa hoiti ränsistynyt puurakenteinen katsomo, työmaaparakit sekä ulkokäymälä.

OTN:n varsinainen kesäteatteritoiminta Hupisaarilla alkoi vuonna 1957. Aluksi OTN:n kausi Hupisaarilla oli elokuu, mutta 1960-luvulla esityskausi vakiintui nykyiselleen: juhannuksesta heinäkuun loppuun. Ensimmäinen kesäteatteriesitys Hupisaarilla oli Maiju Lassilan Viisas neitsyt.

Kesäteatterin tarkoitus on tarjota teatterielämyksiä koko perheelle, ja onpa välillä valittu ohjelmistoon lastennäytelmiäkin (Ronja Ryövärintytär, Vaahteramäen Eemeli). Viime vuosina musiikki on kuulunut olennaisesti kesäteatteriin: Hupisaarten näyttämöllä on saanut kuulla ja nähdä elävää orkesteria sekä laulu- ja tanssinumeroita.

Kulkuyhteydet

Kesäteatteri sijaitsee Hupisaarilla, Ainolan puistossa. Hupisaarten kesäteatteriin kannattaa tulla kävellen, pyörällä tai julkisia kulkuvälineitä käyttäen. Jos tulet autolla, lähimmät pysäköintipaikat löytyvät Oulun Taidemuseolta ja Tietomaan parkkipaikoilta. Rautatieasemalta on kesäteatterille on matkaa reilu kilometri.

Linja-autoreitit kesäteatterille »

Kanttiini on auki jokaisen esityksen alussa ja väliajalla. Myynnissä on aina tuoretta kahvia ja teetä sekä pullaa tai kakkua. Kanttiinista saa ostettua myös makeisia, limsaa, mehua ja jäätelöä.

Jos olette tulossa katsomaan teatteria isommalla porukalla ja haluatte tilata kanttiinipalveluja etukäteen, ottakaa yhteyttä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen ja kertokaa toiveenne.

kanttiini@otn.fi

Esteettömyys

Hupisaarten kesäteatterirakennuksesta löytyy esteettömät wc-tilat.