Hupisaarten kesäteatteri

HUPISAARTEN KESÄTEATTERI PURETAAN TÄNÄ KESÄNÄ – EI NÄYTÖKSIÄ KESÄLLÄ 2017. UUTTA KESÄTEATTERIPAVILJONKIA ALETAAN RAKENTAMAAN – VALMISTUU KESÄLLÄ 2018.
Nykyinen kesäteatteri sijaitsee vehmailla Hupisaarilla lähes Oulun keskustassa. Se valmistui vuonna 1987, Pekka Lukkaroisen suunnittelemana. Katsomo on jakautunut pääkatsomoon sekä kahteen sivukatsomoon, sivukatsomot ovat käytössä lavasteita varten. Ennen vuotta 1987 kesäteatterin virkaa hoiti ränsistynyt puurakenteinen katsomo, työmaaparakit sekä ulkokäymälä.

OTN:n varsinainen kesäteatteritoiminta Hupisaarilla alkoi vuonna 1957. Aluksi OTN:n kausi Hupisaarilla oli elokuu, mutta 1960-luvulla esityskausi vakiintui nykyiselleen: juhannuksesta heinäkuun loppuun. Ensimmäinen kesäteatteriesitys Hupisaarilla oli Maiju Lassilan Viisas neitsyt.

Kesäteatterin tarkoitus on tarjota teatterielämyksiä koko perheelle, ja onpa välillä valittu ohjelmistoon lastennäytelmiäkin (Ronja Ryövärintytär, Vaahteramäen Eemeli). Viime vuosina musiikki on kuulunut olennaisesti kesäteatteriin: Hupisaarten näyttämöllä on saanut kuulla ja nähdä elävää orkesteria sekä laulu- ja tanssinumeroita.

Vuosittain Hupisaarten kesäteatterissa on yksi ensi-ilta. Näytäntökauden aikana säästä riippuen teatterissa käy  6000-9000 katsojaa. Katsomossa on noin 400 istumapaikkaa.

Kulkuyhteydet

Kesäteatteri sijaitsee Hupisaarilla, Ainolan puistossa. Hupisaarten kesäteatteriin kannattaa tulla kävellen, pyörällä tai julkisia kulkuvälineitä käyttäen. Jos tulet autolla, lähimmät pysäköintipaikat löytyvät Oulun Taidemuseolta ja Tietomaan parkkipaikoilta. Rautatieasemalta on kesäteatterille on matkaa reilu kilometri. Huomioittehan että teatterikiinteistössä ei valitettavasti ole invaramppia,  joten  teatterin henkilökunta auttaa kulkemiseen apuvälineitä tarvitsevia katsojia.

Linja-autoreitit kesäteatterille »

Kanttiini on auki jokaisen esityksen alussa ja väliajalla. Myynnissä on aina tuoretta kahvia ja teetä sekä pullaa tai kakkua. Kanttiinista saa ostettua myös makeisia, limsaa, mehua, jäätelöä ja kertakäyttöisiä sadetakkeja.

Jos olette tulossa katsomaan teatteria isommalla porukalla ja haluatte tilata kanttiinipalveluja etukäteen, ottakaa yhteyttä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen ja kertokaa toiveenne.

kanttiini@otn.fi

Esteettömyys

Hupisaarten kesäteatterirakennuksesta löytyy inva-wc. Pyörätuolia ja rollaattoria käyttäville katsojille varataan paikat näyttämön alaosasta, ensimmäiseltä riviltä (käynti maatasosta). Pyörätuolipaikkoja on kuitenkin rajatusti, lavastuksesta riippuen n. 10 paikkaa. Henkilökunta opastaa liikkumiseen apuvälineitä käyttäviä katsojia. Pyörätuolia käyttävän katsojan avustaja pääsee esitykseen maksutta.