Kulissien takana

OTN-paja kevät 2019 – tule mukaan!

Julkaistu: 11.3.2019 9:04 | Kirjoittanut: OTN

Keväinen OTN:n teatteripaja kolkuttaa ovellesi!

Tähän aikaan vuodesta, kun energiaa itse kullakin alkaa löytyä progressiivisesti enemmän, voi olla yhä enemmän ideaa purkaa intoaan ja lähteä leikkimään OTN:n pajaan. Tämän kevään pajan vetäjänä toimii nuori Nina Juustila, joka on tehnyt jos jonkinlaista teatteriin liittyvää – intoa, himoa ja erityisesti intohimoa teatteri-ilmaisuun löytyy.

Tarkoitus olisi leikkiä, harjoitella teatterintekemistä, itsensä ilmaisua ja näyttelemistä erilaisten harjoitteiden kautta. Voidaan opetella jonkin verran myös muita teatterintekemisen osa-alueita, kuten ääniä, valoja ja tarpeistoa ja niiden vuorovaikutusta toisiinsa. Otto Joki, tekniikan gurumme, on paikalla teknisenä tukena. Kaikenlaista teatteriin liittyvää tekemistä on siis jälleen kerran luvassa.
Ryhmän toiveista riippuen mahdollisesti tehdään pieni esitys yleisölle. Kaiken tasoiset ja ikäiset ovat tervetulleita mukaan eikä mitään aikaisempaa kokemusta vaadita.

Ensimmäinen kokoontuminen olisi viikolla 15. Harjoituksia kaiken kaikkiaan 10 kpl, 1-2krt/vk.
Tilana harjoituksille käytetään OTN:n teatterisalia Intiössä (Upseerinkatu 4).
Jäsenille paja kuuluu jäsenmaksuun, mutta ei-jäsenille hinta on 30€ ja alle 12-vuotiaille maksu on 5€.
Jäseneksi kannattaa liittyä, silloin saat muutkin jäsenedut, joita jäsenyyteen kuuluu.
(Jäsenmaksu 30€, alle 12-vuotiailta 5€)

Ensimmäiseen tapaamiseen osallistuminen ei vielä sitouta sinua mitenkään, eli tuuppa paikalle ja katotaan mitä me yhdessä keksitään.

Alustava aikataulu on alla (muutosehdotukset otetaan vastaan):
Ke 10.4 Ensimmäinen tapaaminen
Su 21.4
La 27.4
Ma 29.4
La 4.5/Su 5.5
(Ma 6.5/To 9.5 Voi olla, että pidetään tässä välissä loma)
La 18.5
Ma 20.5
La 25.5
To 30.5
La 1.6

Ilmoittauduthan viimeistään maanantaihin 25.3 mennessä. Kaikkea saa kysyä, pyrin vastaamaan – jos en hyvin niin ainakin rehellisesti. 🙂
Jos porukkaa tulee viime vuoden malliin kahden ryhmän verran eli kolmisenkymmentä, niin tehdään kaksi ryhmää ja silloin toista ryhmää tulee ohjaamaan puheenjohtajamme Kuusiston Minna.

Kaikki yhteydenotot jasenvastaava@otn.fi 🙂

Keväisin terveisin
Nina Juustila
Pajaohjaaja
OTN

Kategoria: Yleinen Jätä kommentti

Hupisaarten uusi kesäteatteri 2019 näyttelijähaku auki!

Julkaistu: 5.12.2018 16:43 | Kirjoittanut: OTN

Ensi kesänä avataan Hupisaarten uusi kesäteatteri! Johtokunta on suuressa viisaudessaan valinnut avajaisnäytelmäksi Arnold&Bachin klassisen komedian Espanjankärpänen, jonka ohjaa Markus Packalén. Arnold&Bachilta ollaan tehty aiemmin hulvattoman hauska ja suuren suosion kesällä 2012 saanut komedia Salaa rakas, jonka ohjasi Sari Jaatinen.

Miehitykseen tarvitaan joko 6 naista ja 6 miestä tai 7 naista ja 5 miestä. Naisista kaksi on nuorta naista ja muut naiset karaktäärirooleja, miehistä 2 nuorempaa (sulhaset näille 2 nuorelle neidolle) ja muut roolit karaktäärirooleja.
Tässä näytelmässä ei ole rooleja 15- 16- vuotiaille – niin – tiedän teitä on siellä paljon nuoria, joita näytteleminen kiinnostaa, mutta nyt haetaan vähintään täysi-ikäisiä. Rooleja on eri kokoisia, joten pienimpään rooliin riittää vähäisempikin näyttämökokemus – kannattaa tulla ehdolle!

Harkka- ja esityskausi on pähkinänkuoressa 2.5.-22.7.2019 (sis. n. 44 harjoitusta ja 20 esitystä)

Ilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen jasenvastaava@otn.fi on 31.12.18 asti.

Karsintatilaisuus maaliskuun alussa. Karsinnasta ilmoitetaan tarkka päivä ilmoittautuneille.

Esityskausi entiseen verrattuna viikon (5 näytöstä) lyhyempi. Näytökset painottuvat arki-iltoihin (ke/to) ja sunnuntaipäiville (tuplat) – vain kahtena lauantaina on esitys.
Jos olet kiinnostunut, tutustu allaolevaan aikatauluun ja jos se sinulle näyttää sopivan, niin ilmoittaudu ihmeessä mukaan!

Aikataulu!

1. Ilmoittautuminen sähköpostitse 31.12.18 mennessä jasenvastaava@otn.fi
2. Karsinta maaliskuun alussa.
3. ensimmäinen lukuharjoitus on huhtikuun alussa.
4. sisäharjoitukset ovat 2.5.-15.5. Pidetään 10 harjoitusta ennen kuin siirrytään Hupiskalle.
5. Vko 20 aloitetaan harkat Hupiskalla.
Harjoitukset on 16.5.-20.6. Arkisin 16.30-20.30 ja viikonloppuisin 10/12-16/18
(pidätämme oikeuden muutoksiin harkka-aikatauluissa 🙂 )
Harjoituksissa ollaan aina läsnä, ellei ohjaaja, erikseen ja kysymättä, jotakuta, jonakin iltana vapauta.
5. Näytökset:
Ensi-ilta on juhannusaattona 21.6.2019 klo 19
su 23.6. klo 14.
ke 26.6. klo 19
to 27.6. klo 19
la 29.6. klo 18
su 30.6. klo14 ja klo 18.
ke 3.7. klo 19
to 4.7. klo 19
su 7.7. klo 14 ja klo 18
ti 9.7. klo 19.
ke 10.7. klo 19
su 14.7. klo 14 ja 18.
ke 17.7. klo 19
to 18.7. klo 19
la 20.7. klo 18
su 21.7. klo 14 ja 18.
6. ma 22.7 lavasteiden purku klo 9-16 kaikki paikalla!

Ystävällisin terveisin

Oulun Työväen Näyttämön kannatusyhdistys ry:n johtokunta

Kategoria: Yleinen 2 kommenttia

Helmikuussa 2019 Topeliuksen ihana satuklassikko uunituoreena sovituksena

Julkaistu: 25.6.2018 21:30 | Kirjoittanut: OTN

Kevätkaudella on vuorossa lastennäytelmä, kun helmikuun ensimmäisenä lauantaina tulee ensi-iltaan klassikkosatu
Adalmiinan helmi Sari Jaatisen ohjauksena.
Adalmiinan helmi on Topeliuksen rakastettu satu prinsessasta, jolla on yllin kyllin kaikkea. Kaiken loistonsa
keskellä Adalmiina tuntee itsensä lohduttoman yksinäiseksi ja karkaa kotoa. Mitä sitten tapahtuu…? Se
selviää tässä uudessa kotimaisessa koko perheen lastennäytelmässä, jonka Anna Krogerus on sovittanut
Topeliuksen klassikkosadusta .
Näytelmä on pullollaan visuaalisesti rikasta sadun taikaa ja huumoria sekä tunnistettavia pohdintoja rajojen
asettamisesta ja siitä, mikä elämässä on lopulta kaikkein tärkeintä.
Näytökset klo 14 lauantaisin ja sunnuntaisin 2.2.-14.4.2019 (ei näytöksiä su 3.3. ja la 9.3.).
Liput tulevat myyntiin 1.1.2019 ja lippuja voi varata ennakkoon 31.12. asti: liput@otn.fi – varaa rohkeasti pian, ettet jää ilman!

Rudolf Koivun kuvitusta alkuperäiseen satuun.

Kategoria: Yleinen 3 kommenttia

OTN:n kevään toimintaa

Julkaistu: 5.5.2018 23:09 | Kirjoittanut: OTN

Menestyksekkään Kahdeksan naisen jälkeen emme ole suinkaan jääneet lepäämään kiitosten päälle, vaan mukava kuhina jatkuu! Hiihtoloman jälkeen haettiin osallistujia teatterikurssille, jossa oli tarkoituksena kehittää lavaesiintymisen taitoja. Kurssille ilmoittautui sen verran monta osallistujaa, että ryhmiä muodostettiinkin kaksi. Ryhmät kokoontuvat kerran viikossa.

Keskiviikkopajalla on pelkästään aikuisia ja tekstiksi valikoitui pienoisnäytelmä Noin kolme sisarta – ”vapaasti rienaten Anton Tsehovia” kirjailija Reijo Paukun sanoin. Tekstiä on käytetty runkona erilaisten näyttämöllisten harjoitusten tekemisessä. Toki näytelmä saatetaan valmiiksi ja esitetään viimeisellä kerralla yleisöllekin. Kurssiin on sisältynyt myös laulunopettaja Satu Jylhän äänenkäytönopastustunti – nyt osataan hengittää ja puhua oikein.

Torstain ryhmässä puolet pajalaisista on alle 15-vuotiaita. Näin ollen tekstiksi valittiin lastennäytelmä; Seppojuhani Ruotsalaisen Kummallinen puu. Tekstiä työstetään näytelmäksi ja samalla opetellaan lavalla olemisen taitoja – puhumista, liikkumista ja yhdessä tekemistä. Tämäkin näytelmä esitetään viimeisellä kerralla yleisölle. Teatteria ei ole ilman yleisöä! Torstaipajalla vieraili tanssinopettaja Kaisa Rundelin vihkimässä meitä rytmillisen liikkumisen saloihin ja antoi vinkkejä miten tanssitaan vapaasti assosioiden. Opittiin läsnäolon merkityksestä ja miten tärkeää se on lavalla. Vierailijat Satu ja Kaisa ovat upeita alansa ammattilaisia ja saimme heiltä paljon!

Tämäntyyppinen, kerran viikossa kokoontuva näyttelijäntyön alkeiskurssi, on uusi aluevaltaus OTN:llä. Meiltä kysytään usein, että halutaan mukaan toimintaan, mutta meidän ns. normaali näytöstoiminta on niin sitovaa, että sellaiseen ei ole kaikilla mahdollisuutta. Perusnäytelmän harjoitukset ottaa lähes kahden kuukauden ajan 4-6 iltaa viikossa ja esityskausi on vähintään pari kuukautta, jolloin kaikki viikonloput kiinni. Tämä kymmenen kerran kurssi mahdollistaa kevyemmän sitoutumisen, mutta johtaa kuitenkin yleisölle esitettävään näytökseen. Kurssilla pääsee kokeilemaan teatteria ja saa vastapainoa arjelle ja samalla esiintymistaidotkin karttuvat. Ohjaajan ominaisuudessa olen nauttinut suunnattomasti näistä meidän pajakokoontumisista ja toivonkin (saatan jopa luvata), että jatkoa seuraa ensi vuonna.

Iloisin kevätterveisin,

Minna Kuusisto

Puheenjohtaja, pajaohjaaja

Kategoria: Yleinen Jätä kommentti

Kahdeksan naisen äänestystulos! Shhhhhh….

Julkaistu: 17.4.2018 7:46 | Kirjoittanut: OTN

Kahdeksan naisen äänestystulos
Katsojat saivat väliajoilla äänestää ketä he epäilevät jännitysnäytelmän murhaajaksi. Eniten ääniä keräsi Päivi Kangasniemen näyttelemä isoäiti Mamy. Toiseksi kiri Anu Laakon näyttelemä taloudenhoitaja rva Chanel.
Todellista tekijäähän ei paljasteta koskaan tällaisten dekkarien yhteydessä – että hys hys te katsojat, jotka näytelmän näitte! Teitä oli kuitenkin loppuunmyydyissä näytöksissä reilusti yli 2000 katsojaa 🙂
Koko Kahdeksan naisen työryhmä kiittää katsojia hienosta näytöskaudesta! Mysteerijengi hyvästelee Ranskan lumituiskut hyvillä mielin ja kirmaa katse kirkkaana kohti kevätaurinkoa.

Kategoria: Yleinen Jätä kommentti