Kulissien takana

Kuin tuhka tuuleen -trailer

Julkaistu: 15.6.2015 12:24 | Kirjoittanut: OTN

Tässä  trailer näytelmästä Kuin tuhka tuuleen!

Marko Pohjanrinteen ohjaaman näytelmän ensi-ilta on juhannusaattona 19.6. kello 19 Hupisaarten kesäteatterissa.
Näytökset ke/to/la/su 26.7. saakka. Liput nyt myynnissä Tiketissä, www.tiketti.fi

Trailer Antti Kairakari

Kategoria: Yleinen Jätä kommentti

Kuin tuhka tuuleen ja hymyä huuleen

Julkaistu: 9.6.2015 18:34 | Kirjoittanut: OTN

Hupisaarten kesäteatteri tarjoaa tänä kesänä katsojilleen hulvattoman jännityskomedian. Koko perheen näytelmä sisältää vauhtia ja vaarallisia tilanteita sekä hillittömiä kommelluksia. Hurvittelun Hupisaarille ohjaa Marko Pohjanrinne. Esitykset nähdään juhannusaatosta eteenpäin aina 26.7. saakka. Liput suositellaan ostamaan hyvissä ajoin.

 

OTN-KTT2015-5448

Kuva Juha Heimovirta. Kuvassa Petri Puolakka, Minna Kuusisto ja Veera Saukkonen.

 

Kuin tuhka tuuleen – Rauli Jokelin & Panu Raipia

Sisarukset Camilla ja Aurora pyörittävät hautaustoimistoa, jota vaivaa krooninen asiakaspula. Toimistoa ollaan jo kuoppaamassa, kun yllättävä Amerikan apu astuu näyttämölle. Gangsteri saapuu hautaamaan amerikansuomalaisen isävainajansa entisiin kotimaisemiin. Roisto haluaa arkun nopeasti mullan alle ja on valmis maksamaan huikean summan hienovaraisen hillityistä hautajaismenoista. Sisarukset ovat haltioissaan, mutta soppa syvenee, kun poliisi kiinnostuu viimeisistä voiteluista. Lisää hämmennystä aiheuttavat Auroraan pahasti pihkaantunut herrasmieshurmuri, sisarusten viinaan- ja naisiinmenevä veljenpoika, gangsterin simpsakka morsian sekä sukkelaliikkeiset mutta vähäpuheiset henkivartijat.


Liput 8/13/15 € ovat nyt myynnissä Tiketissä! www.tiketti.fi
Hupisaarten kesäteatterin lippukassa on avoinna ennakkomyyntipäivinä 10.6. ja 17.6. kello 17-19 sekä näytöspäivinä aina kaksi tuntia ennen esitystä.
Tervetuloa Hupisaarten kesäteatteriin!

 

 

 

 

 

 

 

.

Kategoria: Yleinen Jätä kommentti

Seinäkalenterin tuotto lahjoitettiin OYS:aan

Julkaistu: 1.5.2015 19:29 | Kirjoittanut: OTN

Seinäkalenterilla kerättiin 6300,90 euroa syöpäsairaiden lasten ja nuorten hyväksi!

otn shekki-4789

Viime marraskuussa teatterin naiset tekivät ainutlaatuisen tyttökalenterin, jonka kauniiden valokuvien myötä pääsee tutustumaan teatterin ihmeelliseen maailmaan. Valokuvien suunnittelusta ja toteutuksesta vastasi Juha Heimovirta ja Antti Kairakari.  Kaikki kalentereiden myynneistä tuleva tuotto lahjoitettiin kokonaisuudessaan OYS:n lasten ja nuorten veri -ja syöpäsairauksien osastolle 51.
Lahjashekin luovuttivat teatterin puolesta OTN:n puheenjohtaja Liisa-Mari Kuopusjärvi, Marita Jääskö ja Anne Kerkelä osaston 51 osastonhoitaja Anna-Maija Mertaniemelle ja erikoislääkäri Riitta Niinimäelle. (Kuva: Juha Heimovirta)

Lämmin kiitos  kaikille kalenterin teossa mukana olleille ja kaikille kalenterin ostaneille!

.

Kategoria: Yleinen Jätä kommentti

Ensimmäiset läpimenot Hömpstadissa

Julkaistu: 18.4.2015 19:01 | Kirjoittanut: OTN

Tällä hetkellä Vinskin kotikaupunki on lähes rakentunut OTN:n lavalle. Kaupungin siluetti alkaa olla valmiina ja kellotapuli tolpillaan. Valoilla saadaan aikaan joko salaperäistä hämyä tai lämmintä auringonpaistetta tilanteen mukaan. Hömpstadin kermaan kuuluvan neiti Naranterin pöytäliinakin on kuosissa. Sitä ja neidin hienoja tyynyjä saavat kaupungin täydelliset naiset, koreamekkoiset tyynykerholaiset ihastella kokouksissaan. Sirkustaiteilijatar Niagaran puku häikäisee, vaikka neidin taidot eivät niinkään. Puvustus, lavastus ja tarpeisto alkavat siis olla valmiita. Koko työryhmä on ahkeroinut reippaasti ja pikkukaupunki valmistautuu hyvää vauhtia esittäytyäkseen toukokuussa muulle maailmalle.

Ensimmäisissä läpimenoissa kulisseissa kahisevat vaatteet ja peilit ovat kovassa käytössä, kun roolihahmot muuntuvat minuuteissa. Nopeat vaihdot tuntuvat vielä jossain kohti epätoivoisilta ja saattaapa olla että jollakulla on parta vain puoliksi leuassa lavalle tullessa. Hienostorouvasta karskiksi äijäksi muuntautuminen on tarkkaa, ja nopeus vaihdoissa kasvaa harjoitusten myötä vielä parin viikon ajan. Tämän näytelmän työryhmän kohdalla ei pitäisikään puhua roolien ”miehityksestä”, sillä lavalla on seitsemän naista ja yksi mies.

Muun muassa ystävyydestä ja lapsen rikkaasta mielikuvitusmaailmasta kertova tarina alkaa toimia lavalla ja 
saada pikkuhiljaa lopullista muotoaan. Hömpstad elää omaa hassunkurista elämäänsä, ja sen asukkaiden inhimillisyyttä ja ulkokultaisuutta tarkkailee koko kaupungin Vinski lempeän kriittisesti ja kiintymyksellä.

Anna Raudaskoski

Kategoria: Yleinen Jätä kommentti

Kevät Hömpstadissa

Julkaistu: 9.3.2015 16:49 | Kirjoittanut: OTN

 
Hömpstad on Vinskin kotikaupunki, ja Vinski on teatterimme tämän kevään nimihenkilö. Kaupunki on sellainen, jossa puhutaan tarpeettoman paljon silakan hinnasta sekä vuokrista ja  siitä, että kukkakaupan rouvan ei olisi pitänyt mennä uusiin naimisiin. Hömpstadissa asuu myös tyynykerhon tätejä, pihkaantuneet herra Varpunen ja opettajatar, sekä kelju herra Pumpman. Sieltä löytyvät myös  puhuva harakka Vinsentti ja salaperäinen apteekkari, joista tulee Vinskin ystäviä. Matka Hömpstadiin alkoi marraskuussa, kun halukkaat matkustajat ilmoittautuivat ohjaaja Marko Pohjanrinteelle. Alunperin kahdestakymmenestä kiinnostuneesta lähtijästä muotoutui kahdeksan näyttelijän työryhmä Oulun Työväen Näyttämön tämän kevään Paja-ryhmään.

 

”Kaikki on vielä hakusessa ja sekavaa, saa ollakin”

 

Kohtausharjoitukset ovat tällä hetkellä työn alla, asemia ja kulkusuuntia haetaan. Repliikkejä muistellaan… Lavalle voi halutessaan kuvitella fiinin hattukaupan ikkunan tai apteekkarin myyntipöydän. Vinsentille harakkapuvun, ja miksei voi kuvitella myös Vinskin jo näkymättömäksi, sillä ranskalainen näkymättömyyspulveri on tehokasta ainetta! Harjoitukset alkavat alkulämmittelyillä, joissa rentoudutaan ja ryhmäydytään. Useiden alkuharjoitusten tehtävä on myös pedagoginen. Eräässä  harjoituksessa liikettä ja ääntä suurennetaan lumipalloefektillä, tarkoituksena opetella tekemään ”isosti” niinkuin tämän kappaleen tyylilajiin kuuluu, sillä nyt ei olla realistisen draaman maailmassa. Tärkeää on myös oppia kohtaamaan vastanäyttelijä ja tekemään töitä tämän kanssa lavalla, pariharjoitukset antavat hyvää tuntumaa kohtauksissa toimimiseen. Alkulämmittelyihin saavat ottaa osaa ohjaajan lisäksi myös muut kulisseissa työskentelijät kuten esimerkiksi maskeeraaja ja tekniikkaihmiset sekä ”allekirjoittanut” apulaisohjaaja.

 

Toukokuussa eli tarkemmin 2.5. klo 14.00 on ensi-illassa Upseerinkadulla Aapelin ”Koko kaupungin Vinski”, joka esittelee Hömpstadin kaupungin koko komeudessaan ja sen hilpeän henkilögallerian. Jos teillä on katsomossa yhtä hauskaa kuin meillä harjoituksissa, siinä tapauksessa poistutte esityksestä vatsalihakset kipeinä! Näytelmä on koko perheelle ja ikäsuositus yli 5-vuotiaille.

 

Anna Raudaskoski

.

Kategoria: Yleinen Jätä kommentti