Kulissien takana

Kevät Hömpstadissa

Julkaistu: 9.3.2015 16:49 | Kirjoittanut: OTN

 
Hömpstad on Vinskin kotikaupunki, ja Vinski on teatterimme tämän kevään nimihenkilö. Kaupunki on sellainen, jossa puhutaan tarpeettoman paljon silakan hinnasta sekä vuokrista ja  siitä, että kukkakaupan rouvan ei olisi pitänyt mennä uusiin naimisiin. Hömpstadissa asuu myös tyynykerhon tätejä, pihkaantuneet herra Varpunen ja opettajatar, sekä kelju herra Pumpman. Sieltä löytyvät myös  puhuva harakka Vinsentti ja salaperäinen apteekkari, joista tulee Vinskin ystäviä. Matka Hömpstadiin alkoi marraskuussa, kun halukkaat matkustajat ilmoittautuivat ohjaaja Marko Pohjanrinteelle. Alunperin kahdestakymmenestä kiinnostuneesta lähtijästä muotoutui kahdeksan näyttelijän työryhmä Oulun Työväen Näyttämön tämän kevään Paja-ryhmään.

 

”Kaikki on vielä hakusessa ja sekavaa, saa ollakin”

 

Kohtausharjoitukset ovat tällä hetkellä työn alla, asemia ja kulkusuuntia haetaan. Repliikkejä muistellaan… Lavalle voi halutessaan kuvitella fiinin hattukaupan ikkunan tai apteekkarin myyntipöydän. Vinsentille harakkapuvun, ja miksei voi kuvitella myös Vinskin jo näkymättömäksi, sillä ranskalainen näkymättömyyspulveri on tehokasta ainetta! Harjoitukset alkavat alkulämmittelyillä, joissa rentoudutaan ja ryhmäydytään. Useiden alkuharjoitusten tehtävä on myös pedagoginen. Eräässä  harjoituksessa liikettä ja ääntä suurennetaan lumipalloefektillä, tarkoituksena opetella tekemään ”isosti” niinkuin tämän kappaleen tyylilajiin kuuluu, sillä nyt ei olla realistisen draaman maailmassa. Tärkeää on myös oppia kohtaamaan vastanäyttelijä ja tekemään töitä tämän kanssa lavalla, pariharjoitukset antavat hyvää tuntumaa kohtauksissa toimimiseen. Alkulämmittelyihin saavat ottaa osaa ohjaajan lisäksi myös muut kulisseissa työskentelijät kuten esimerkiksi maskeeraaja ja tekniikkaihmiset sekä ”allekirjoittanut” apulaisohjaaja.

 

Toukokuussa eli tarkemmin 2.5. klo 14.00 on ensi-illassa Upseerinkadulla Aapelin ”Koko kaupungin Vinski”, joka esittelee Hömpstadin kaupungin koko komeudessaan ja sen hilpeän henkilögallerian. Jos teillä on katsomossa yhtä hauskaa kuin meillä harjoituksissa, siinä tapauksessa poistutte esityksestä vatsalihakset kipeinä! Näytelmä on koko perheelle ja ikäsuositus yli 5-vuotiaille.

 

Anna Raudaskoski

.

Kategoria: Yleinen Jätä kommentti

Ohjelmisto kevät ja kesä 2015

Julkaistu: 12.2.2015 15:07 | Kirjoittanut: OTN

Oulun Työväen Näyttämöllä nähdään keväällä koko perheen klassikkokomedia ja kesällä hurjastellaan jännityskomedian parissa Hupisaarten kesäteatterissa!

 

Aapeli: KOKO KAUPUNGIN VINSKI

11022939_10153101707182398_579615126_n

Ensi-ilta la 2.5. klo 14.00 Oulun Työväen Näyttämöllä, Upseerinkatu 4

Loppukeväällä 2015 OTN:n lavalle rakentuu Hömpstadin hilpeä pikkukaupunki, jonka kaduilla seikkailee Vinski ystävineen. Klassikkokomedia Koko kaupungin Vinski on suunnattu niin lapsille kuin aikuisille. Punatukkainen pojanviikari Vinski saa salaperäisestä Apteekkarista uuden ystävän. Apteekkarin avulla Vinski muuttuu näkymättömäksi ja saa harakatkin puhumaan. OTN:n pajaryhmä juoksuttaa esiin juorukerhon, laiskoja äijiä, jännittäviä näkymättömyyskäänteitä, kasapäin kepposia, sukkelaa seikkailua ja tietysti pikkuisen pihkaantumistakin. Esitys perustuu Aapelin 1950-luvuilla kirjoittamiin Vinski-romaaneihin (Koko kaupungin Vinski sekä Vinski ja Vinsentti). Näytelmän dramatisoinnista ja ohjauksesta vastaa Marko Pohjanrinne.

Rooleissa: Meri Mäkelä, Minna Kuusisto, Pauliina Eilola, Anu Levä, Hanna-Mari Koskelo, Riitta Raappana, Veera Saukkonen ja Jarmo Lamppu

Näytökset
La 2.5. klo 14.00
Ti 5.5 klo 10.00 ja klo 13.00
To 7.5 klo 18.00
La 9.5 klo 14.00
Su 10.5 klo 14.00
Ke 13.5 klo 9.30 (tilausnäytös) ja klo 12.30
La 16.5 klo 14.00
Su 17.5 klo 14.00

Näytelmän kesto noin 1 h 25 min.

Suositeltu alaikäraja 5 v.Liput 8/10 €
Myynnissä OTN:n lippukassalla  8.3. alkaen, Kalenteritytöt -näytösten yhteydessä.
Ennakkomyyntipäivät ovat keskiviikkoisin 8.4.,  15.4., 22.4, ja 29.4 kello 17-19.
Teatterin lippukassa on avoinna  aina esityspäivinä, 2 h ennen näytöstä.
Upseerinkatu 4. P. 08 378 951

 

Rauli Jokelin ja Panu Raipia: KUIN TUHKA TUULEEN

Ensi-ilta pe 19.6. klo 19.00 Hupisaarten kesäteatterissa

Hupisaarilla koetaan tulevana kesänä hulvattomia hetkiä rempseän jännityskomedian merkeissä. Sisarukset Camilla ja Aurora pyörittävät hautaustoimistoa, jota vaivaa krooninen asiakaspula. Toimistoa ollaan jo kuoppaamassa, kun yllättävä Amerikan apu astuu näyttämölle. Gangsteri saapuu hautaamaan amerikansuomalaisen isävainajansa entisiin kotimaisemiin. Roisto haluaa arkun nopeasti mullan alle ja on valmis maksamaan huikean summan hienovaraisen hillityistä hautajaismenoista. Sisarukset ovat haltioissaan, mutta soppa syvenee, kun poliisi kiinnostuu viimeisistä voiteluista. Lisää hämmennystä aiheuttavat Auroraan pahasti pihkaantunut herrasmieshurmuri, sisarusten viinaan- ja naisiinmenevä veljenpoika, gangsterin simpsakka morsian sekä sukkelaliikkeiset mutta vähäpuheiset henkivartijat. Rauli Jokelinin ja Panu Raipian käsikirjoittaman ja Tampereen komediateatterissa kanta-esitetyn hurjastelun Hupisaarille ohjaa Marko Pohjanrinne.

Rooleissa: Minna Kuusisto, Veera Saukkonen, Mari Kurkimäki, Petri Puolakka, Joel Loukkola, Veli-Matti Ural, Jorma Styng, Natalia Pohjanen ja Miili Wong

Näytökset
ke/to/la/su  19.6. – 26.7.2015

Lisätietoa luvassa myöhemmin!

.

Kategoria: Yleinen Jätä kommentti

HUUMORIA JA HUOMIOLIIVEJÄ!

Julkaistu: 4.2.2015 22:25 | Kirjoittanut: OTN


WP_001383Harrastajateatterimme esittää vuoden aikana neljä eri näytelmäproduktioita, jotka vaativa satoja tunteja talkoita, joita harrastajat tekevät aktiivisesti ja sitoutuneesti. Välillä on hyvä kuitenkin rentoutua ja viettää aikaa juhlien merkeissä. Teatterin johtokunta järjesti lauantaina 31.1. teatterilaisille jäsenillan.

Juhlissa saunottiin ja herkuteltiin, sekä tutustuttiin uusiin jäseniin. Alkuillan vetonaulana toimi karaoke, jonka otti haltuun Minna ”kultakurkku” Kuusisto spektaakkelimaisilla esityksillään. Illan aikana jokaiselle annettiin oma nimitaulu, johon muut harrastajat kirjoittivat toisilleen mukavia asioita. Nimitauluja lukiessa naurunremakka oli ylimmillään, kun esimerkiksi teatterin ihanaa sihteeriä Hanna-Mari Koskeloa kuvailtiin luomu….kselliseksi ja charmikasta Vesa-Pekka Arolaa kimakkaääniseksi pirtsakaksi pakkaukseksi. Iloisen illanvieton myötä siirryttiin visailemaan tietovisan parissa. Tietovisan oli laatinut nimitaulunsa mukaisesti OTN:n oma toiminnan nainen Tina Vaarala. Visa sisälsi muun muassa kuva-arvoituksia, joista piti arvata keiden lapsi olisi mahdollisesti kuvassa johon oli yhdistetty kahden teatterilaisen kasvot. Lisäksi teatterilaisten horoskooppeja, lemmikkien nimiä ja ammatteja arvailtiin. Kisassa loistavimmin pärjänneet saavat loistaa jatkossakin, palkintoina olleiden huomioliivien avulla.
Uudet ja vanhat teatterin harrastajat juhlivat iloisesti yhdessä. Juhlat tulivat päätökseen Esko Karhatsun ja Jarmo Lampun tulkitessa Hassisen koneen Rappiolla, ja kaikilla oli hyvä olla.

Teatterin väki ja juhlatoimikunta kiittävät kaikkia osallistujia mukavasta illasta! Tästä on hyvä taas jatkaa upean harrastuksen parissa.

 

 

 

 

 

 

.

 

Kategoria: Yleinen Jätä kommentti

Tule mukaan!

Julkaistu: 26.1.2015 22:37 | Kirjoittanut: OTN


MIES! Oletko se sinä?

10247499_10152789756852178_1429856209_n

Haetaan esiintymisestä kiinnostuneita rohkeita miehiä mukaan harrastajateatterimme toimintaan.
Roolihaku kesäteatteriin on nyt käynnissä, lisätietoa näytelmästä ja teatterimme toiminnasta löydät www-sivuiltamme.

Ota yhteyttä: jasenvastaava@otn.fi

 

 

 

 

.

Kategoria: Yleinen Jätä kommentti

Kalenteritytöt -trailer

Julkaistu: 19.1.2015 22:09 | Kirjoittanut: OTN

Kalenteritytöt ensi-ilta on perjantaina 23.1.2015 kello 19. Näytöskausi kestää 29.3. saakka.
Lippuja voi ostaa Lippupisteeltä (www.lippu.fi) tai R-Kioskilta  tapahtumanumerolla 108604.
OTN:n oma lippukassa on avoinna aina esityspäivinä 2 tuntia ennen näytöstä, ja lisäksi keskiviikona 21.1. kello 17-19.

Liput suositellaan ostamaan hyvissä ajoin!

 

 

 

 

TERVETULOA TEATTERIIN!

 

 

Kategoria: Yleinen Jätä kommentti